Reactie la cerinte nerealiste


Bani,bani,bani!auzeam in jurul meu, cum toata lumea vorbea de bani! Cati bani ai facut, cati mai ai,cat o sa castigi luna viitoare,dar luna asta . Eh! mi-e lehamite! Ma incadrez intr-o lume, care nu stie decat cuvantul” bani”,doar pentru ca  am ajuns intr-o tara,unde se castiga cat de cat.In Italia.E criza si aici, dar se fac castiguri mari,fata de  salariile mizere din Romania si pensiile, la fel de mizere.Cred ca mi-e sila! M-am cam saturat de intrebarile astea,directe, lipsite de delicatete si de bun simt!Parca oamenii astia tot au de dat un examen, pe care se incapataneaza sa

il treaca , ramanand repetenti in fiecare an.Ati ghicit! este vorba despre examenul vietii,examenul capitalismului, pe care unii il invata mai usor,altii nu il invata niciodata.Si asta pentru ca le-a fost prea bine pe timpul lui Ceausescu si i-a invatat Ceausescu cu totul venit de-a gata,”la botul calului”, cum s-ar zice.Astfel incat, acum is atat de pierduti, de cand cu capitalismul, incat traiesc de pe o zi pe alta,[ ca nu e de alta, dar munca e grea!} si asteapta, sa le mai trimita rudele ceva bani din strainatate,ca doar acolo „is multi bani”, care cad din ceruri!

Ce ti-e si cu capitalismul asta, ca trebuie sa-ti pui mintea la contributie  si organismul la munca,cu un program draconic!Asta e! pana la urma nimeni nu a murit de munca, ci de stat degeaba! Si pe langa faptul ca aici castigi bani frumosi,ii castigi ca prin Romania, cu tepuitori italieni, care nu stiu cum sa-ti ia si pielea de pe tine,la chirie si daca ai un post mai bunicel, cu ceva lume de vaza, esti mancat de fund, la fiecare 5 secunde, ca si in Romania.Nu va speriati, ca in Occident nu stau cainii cu colaci in coada!

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s