Promenada prin Centrul Vechi


In Centrul Vechi din capitala, este ca in centrele vechi din orasele europene. Peste tot, bistrouri, cafenele si restaurante cu terase si lume buna care se delecteaza la orice ora din zi sau din noapte, cu oferte de bucatarie traditionala sau straina. Ce mi-a placut in mod deosebit, este atmosfera de lume veche, cu cladiri din alte secole, care au farmecul arhaic si bonom al Bucurestiului de alta data.

Centrul Vechi are si multe magazine de lux  pentru turisti, dar si pentru cele mai rafinate gusturi mondene. Aici este locul unde te poti relaxa in weekend- cand este full- si te poti pierde pe stradutele inguste, nestiind incotro s-o iei. Aici este oaza de intalniri de afaceri, de intalniri intre prieteni, unde ai privilegiul sa te simti boem, sau tanar si nelinistit. Si te poti simti boem, pentru ca sunt genul de cafenele, unde tarziu in noapte se joaca spectacole cu unii dintre cei mai cunoscuti actori din Romania, intr-un cadru restrans si intim. Atmosfera are ceva dintr-un fluture ce cade pe o lentila si tu il privesti de acolo iar lumea pare mai zambareata si  mai vie.

Tot aici, am intrat in Libraria Carturesti, unde am regasit o patina a timpului imortalizat in arhitectura de vis, cu scari largi si balcoane pline standuri de carti. Acolo  te poti pierde  in cautarea a cine stie carei carti sau autor care te cheama prin stilul personal si original.

Iata si cateva poze cu Centrul Vechi, daca va puneti in gand sa il vizitati si sa va petreceti o dupa amiaza relaxanta, nu in marele orase ale Europei, ci in traditionalul si banalul Bucuresti.

 

poze Centrul Vechi 089poze Centrul Vechi 090poze Centrul Vechi 091poze Centrul Vechi 092poze Centrul Vechi 093poze Centrul Vechi 077poze Centrul Vechi 078poze Centrul Vechi 079poze Centrul Vechi 083poze Centrul Vechi 087poze Centrul Vechi 086

Pozele sunt  din arhiva personala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s